“Ik heb vooral de afgelopen dagen veel gelezen in je boek; echt heel fijn! Het is super toegankelijk en helder geschreven, en het brengt veel dingen aan de oppervlakte waarvan ik me deels wel bewust was, maar waarvan ik geen compleet beeld had. Het was ook goed om met bepaalde opdrachten bezig te zijn, onder andere omdat dat me dwingt e.e.a. gestructureerd op papier te zetten. Ook daardoor vallen de bits & pieces nu veel meer samen. Dat geeft rust”.

Werkneemster, 37 jaar, Rijksverheid

“Ik ben blij en een beetje geroerd door je werkboek en compassieoefeningen. Vooral de basisoefeningen vind ik prettig om te doen, bij de zelfbeeldoefeningen schiet ik op dit moment (nog) wat sneller in mijn hoofd. Heeeel prettig dat je nergens druk op legt – dat kan ik zelf wel 🙂 – en de oefeningen open ‘brengt’.”

Werkzoekende, 54 jaar

“Wat jouw boek doet is o.a. handvatten bieden om te communiceren en dus de eigen werkruimte te creëren. Het werkt bevrijdend. Dit (vrijheid, bevrijding, of gewoon plezierig werken) is wat bij mij steeds terugkomt.”

Docent, 47 jaar, Universiteit

Recensie op Hooggevoelig Heel Gewoon.nl

Wat is je eerste indruk van het boek?

Het boek ziet er aantrekkelijk uit, met een vrolijk plaatje van een boom met gekleurde bladeren op de cover. Info over inhoud en auteur op de achterflap zijn duidelijk. De inhoudsopgave is wat summier, dwz ; alleen de titels van de hoofdstukken worden genoemd. Bij doorbladeren vallen een paar duidelijke illustraties op en overzichtelijke tabellen. Instructies voor oefeningen staan in een grijs kader, met symbolen voor het soort oefening: Zelfzorg, visualisatie, inzicht, het hoogsensitieve brein.

Het is ongedwongen en vlot geschreven, zeer goed leesbaar.

Wat voor soort boek is het?

Het is vooral een zelfhulp- en studieboek. In de delen met achtergrondinformatie worden aanleiding tot en doel en werkwijze van de oefeningen helder uitgelegd.

 

“Zoals jullie misschien al gelezen hebben, heb ik van Maria Schreuders haar boek “Hoogsensitiviteit werkt” ontvangen. Zo nieuwsgierig als ik ben, ben ik er direct in begonnen te bladeren en te lezen (veel te lezen dit afgelopen weekend…. !). Uit is het boek nog niet, maar een eerste indruk heb ik zeker. Wat een fijn boek om vast te houden, mooie cover, duidelijk geschreven en heerlijk praktisch (daar houd ik van). Het is het eerste praktische werkboek voor HSP en staat VOL met oefeningen. Daarnaast bevat het boek veel informatie omtrent HSP. Het lezen van het boek en het doen van de oefeningen zorgt ervoor dat jouw sterke kanten tot bloei kunnen komen. Tevens zorgt het boek wat mij betreft voor herkenning, erkenning en inzichten. Inzichten in hooggevoeligheid en in jezelf.
Zowel voor een HSP als voor b.v. een coach is het een fijn boek. Stap voor stap komen belangrijke onderwerpen aan bod.
Het boek is duidelijk geschreven en leest daarom gemakkelijk. Geen te grote stukken tekst. Eerst informatie en daarna kun je lekker zelf aan de slag met de beschreven oefeningen. Het is een doe-boek. Dit boek biedt jou wat mij betreft: informatie, herkenning, erkenning en inzichten.
Wat ga ik verder met het boek doen?
Alle oefeningen ga ik stap voor stap doornemen en samen met veel van mijn HSP klanten “uitproberen”. Bedankt Maria voor het schrijven van dit boek zodat veel mensen weer en heel stuk wijzer worden omtrent HSP en zichzelf!”

Loopbaancoach